Contact Pensiune :

Mobil : 0743631936
Mobil : 0755255933
Mobil : 0766635938
Adresa:
Ramnicu Valcea Str. Tudor Vladimirescu Nr. 43
Coordonate GPS:
45.104387, 24.384314
Email:
pensiunearelax@yahoo.com
Website:
www.pensiunearelax.ro


Rezervari prin WhatsApp !
 0743631936  0755255933


Facebook :


Curs ValutarInfo util :

Apel de urgenta 112
A.R.R. 0250.730.241
Politia Rutiera 0250.732.203
Primaria Rm. Valcea 0250.731.016
DISTRIGAZ SUD S.A. 0250.744.082
Inspectoratul Scolar 0250.733.460


Atractii turistice in Ramnicu Valcea si harta google

Istoric
Orasul scaldat de apele batrânului Alutus este o veche asezare venita din umbra timpului, istoria sa milenara fiind atestata de sapaturile arheologice gasite în cartierele Valea Raii si Stolniceni. Aici romanii au construit cetati (castre) durabile care prin vestigiile lor atesta continuitatea de veacuri a asezarii. Însa prima atestare documentara a orasului dateaza din 4 septembrie 1388, când Mircea cel Batrân mentiona într-un hrisov ca se afla în "orasul domniei...numit Râmnic".

La Râmnicu Vâlcea a trait bunicul dinspre mama al poetului Octavian Goga, preotul Ion Bratu, care jucase un rol important în evenimentele revolutionare ale anului 1848.

Anton Pann a fost un membru marcant al comunitatii orasului. Locuinta condeierului si tipografului a fost casa în forma de cula din actuala strada Stirbei Voda, azi Muzeul memorial Anton Pann. Din acest loc, Pann pleca pe drumurile judetului, catre satele care i-au oferit inspiratia folclorica necesara desavârsirii operei sale. Anton Pann a fost cel care a pregatit formatia corala care a intonat pentru prima data Desteapta-ta, române!.

Au mai trecut prin oras de-a lungul anilor, în diferite calatorii, Grigore Alexandrescu, Alexandru Odobescu, Mihai Eminescu, Alexandru Vlahuta, iar Ion Luca Caragiale a fost revizor scolar. Un eveniment de seama din istoria orasului este ca în anul 1920, la 1 iulie, are loc primul congres al Ligii culturale dupa realizarea României Mari dupa Primul Razboi Mondial. Aceasta manifestare este prezidata de Nicolae Iorga.

 

Teatrul Anton Pann Ramnicu Valcea
Visul râmnicenilor si al vâlcenilor de a avea un teatru al lor dainuie de zeci de ani. O serie întreaga de iubitori de teatru, atât în calitatea de spectatori, dar mai ales de interpreti sau îndrumatori au facut teatru pe unele scene ale orasului si au obtinut rezultate meritorii. O casa a teatrului nu a existat însa. Desigur a fost Teatrul Adreani care functiona ca cinematograf si teatru gazda a trupelor de teatru ce colindau tara în turnee. Gara era aproape, iar actorii circulau cu vagoane de dormit. Teatrul Adreani a fost martorul a numeroase spectacole, dar mai ales a unor vestiti actori români.Iata ca întâmplarea face ca pe acelasi loc sa se nasca prima Casa a Teatrului din judetul Vâlcea. În locul cinematografului Modern, ajuns într-o stare deplorabila de degradare si fiind oricum o constructie urâta de tip comunist, se construieste sediul Teatrului Anton Pann.

 

Muzeul de Arta se desfasoara într-o casa cu o structura arhitectonica specifica, construita în 1940 de arhitectii Gheorghe Simotta si Nicolae Lupu, ambii de orientare neoromâneasca. Spatiul eclectic, dar armonios, reuneste elemente stilistice multiple - romanice, gotice, renascentiste, creând o impresie generala de vila italiana, accentuata de existenta gradinii interioare, terasata, cu portic si acoperis din olane.Expozitia permanenta a Muzeului de Arta reuneste lucrari de valoare de pictura româneasca, apartinând unor artisti de renume precum Nicolae Grigorescu, Nicolae Vermont, Sabin Popp si multi altii.Muzeul poseda un tablou din Scoala venetiana din prima jumatate a secolului al XVIII-lea.

inapoi