"> ">
Contact Pensiune :

Mobil : 0755255933
Mobil : 0766635938
Mobil : 0743631936
Ramnicu Valcea Str. Tudor Vladimirescu Nr. 43
Coordonate GPS:
45.104387, 24.384314
Email:
pensiunearelax@yahoo.com
Website:
www.pensiunearelax.ro


  


Facebook :


Curs Valutar
Info util :

Apel de urgenta 112
A.R.R. 0250.730.241
Politia Rutiera 0250.732.203
Primaria Rm. Valcea 0250.731.016
DISTRIGAZ SUD S.A. 0250.744.082
INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN VALCEA 0250.733.460


Principalele manifestari traditionale :

* Muiereasca (ianuarie)
* Ramnicu Valcea (25 februarie - 15 martie) - pridvor valcean
* Pietrari (10 aprilie) - Hora Costumelor
* Vladesti (mai) - Maini de aur
* Tomsani (mai) - Fagurele de aur - Sarbatoarea apicultorilor
* Horezu (3-5 iunie) - Cocosul de Hurez - Targ de ceramica populara romaneasca
* Vaideeni (iunie) - Invartita dorului - Sarbatoare folclorica pastoreasca
* Bunesti (iunie) - Sarbatoarea capsunelui
* Govora (2-3 iulie) - Florile Govorei
* Bujoreni (iulie) - Rapsodia plaiului valcean
* Ramnicu Valcea (august) - Cantecele Oltului - Manifestare folclorica interjudeteana cu participare internationala
* Babeni (septembrie) - La izvorul fermecat
* Tetoiu (octombrie) - Culesul viilor
* Dragasani (octombrie) - Festivalul viei si vinului
* Creteni (octombrie) - Strugurelul de aur
* Ionesti (octombrie) - Toamna merelor - Sarbatoarea pomicultorilor
* Otesani (octombrie) - Cantecul Luncavatului
* Malaia (decembrie) - Flori dalbe - Concurs al obiceiurilor de iarna din Tara Lovistei
* Barbatesti (decembrie) - Festivalul "Gheorghe Bobei"

Obiective turistice Ramnicu Valcea
Vizitati princilale atractii locale

*MUZEE
*TEATRE
*MUZICA
*LITERATURA
*ARTE PLASTICE
*FILM

Zilele municipiului Ramnicu Valcea

Manifestarile dedicate Zilelor orasului, care se desfasoara in perioada 24 - 29 iulie, includ concerte de muzica rock, pop, clasica sau de muzica populara, exercitii de acrobatie aeronautica, parasutism, plimbari cu balonul deasupra municipiului, o parada cu masini de epoca, curse auto de viteza pe bulevardul Dem Radulescu, curse de ciclism, vernisajele unor expozitii. Detalii ...

Alte obiective turistice
Baile Govora

Govora este o statiune de importanta nationala deschisa in toate anotimpurile renumita pentru variatatea si caracterul terapeutic al proprietatilor apelor bogate in clor, sodiu, iod, brom, sulf (pentru cure externe) si cele hipotonice bogate in magneziu, calciu, putin sulf (pentru cure interne) cunoscute si utilizate inca din 1866. Namolul mineral este extras din localitate si namolul sapropelic fosil este adus de la Ocnele Mari.

Detalii ...
Calimanesti

Atractii turistice: Biserica din Ostrov, ctitorita de Neagoe Basarab si construita in anii 1518-1522, sihastria de la Turnu, unde se gaseste o biserica datand din 1676, Manastirea Cozia aflata la 5 km distanta de oras. Datand din anii 1387-1388, Manastirea Cozia este ctitoria domnitorului Mircea cel Batran, care este ingropat aici. Aici se pot vedea picturi murale datand din 1391. Muzeul Manastirii Cozia adaposteste o valoroasa colectie de icoane.

Detalii ...
Baile Olanesti

Govora este o statiune de importanta nationala deschisa in toate anotimpurile renumita pentru variatatea si caracterul terapeutic al proprietatilor apelor bogate in clor, sodiu, iod, brom, sulf (pentru cure externe) si cele hipotonice bogate in magneziu, calciu, putin sulf (pentru cure interne) cunoscute si utilizate inca din 1866. Namolul mineral este extras din localitate si namolul sapropelic fosil este adus de la Ocnele Mari.

Detalii ...
Voineasa

Amplasata pe valea raului Lotru la poalele muntilor cu acelasi nume inconjurata de paduri de brad, molid si fag, statiunea ofera in orice anotimp o atmosfera de liniste si deconectare. Situata la o altitudine de 650m, avand ierni blande lipsite de curenti si vanturi cu un aer puternic ozonat, este un loc tocmai potrivit pentru pescuit de pastravi in raurile Lotrului.

Detalii ...
Horezu

Orasul Horezu este cunoscut ca centru etnografic si ca un vechi centru de ceramica populara. Din punct de vedere al ocupatiilor traditionale, Horezu este cunoscut ca zona de practicare a pomiculturii, cresterea animalelor, olaritului, exploatarea si prelucrarea a lemnului. Olaritul continua sa reprezinte emblema locului.

Detalii ...
Brezoi

Orasul este inconjurat de paduri si vai în care sunt raspîndite sate sau locuinte sezoniere - asa numitele « odai » care pastreaza înca izul arhaic al vietii taranilor din zona montana si submontana. În paduri pot fi întîlnite frecvent toate speciile de vânat mare de la noi din tara: urs, lup, mistret, cerb, caprior, capra neagra, râs. Lacurile de acumulare si vaile adiacente sunt populate cu speciile de pesti specifice apelor de munte: pastrav, clean, mreana, scobar, ce pot face deliciul unor partide de pescuit.

Transalpina Ski Resort

In septembrie 2011 a inceput constructia noului domeniu schiabil VIDRA - TRANSALPINA, domeniu ce se doreste a fi unul dintre cele mai mari si frumoase din tara, in proiect fiind peste 80 de km de partii ce ajung pana la 2100 m altitudine majoritatea in goluri alpine. In martie 2012 a fost inaugurata prima partie de ski, Partia de ski Mioarele, iar in 22 decembrie 2012 s-a deschis oficial acest domeniu schiabial.

Detalii ...
Salina Ocnele Mari

Salina Ocnele Mari este amenajata la 225 de metri fata de nivelul marii . Parcul are o biserica, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii , etc.

Detalii ...