Pensiune Vâlcea – Bine ați venit. Aici găsiți câteva informații despre cele mai frumoase obiective turistice din împrejurimi.
Judetul Valcea este asezat in partea de sud a tarii intre Alba, Sibiu, Olt, Dolj, Gorj si Hunedoara fiind tratat in primul rand de turisti drept o destinatie pentru concediile de odihna si tratament.
Cele cateva statiuni balneoclimaterice impreuna cu orasul resedinta de judet, Ramnicu Valcea, sunt locuri linistite, locuite de oameni calzi si primitori cu strainii, gata sa isi imparta modest comorile cu cei dispusi sa le descopere
Salina Ocnele Mari se afla in localitatea Ocnele Mari, situata in judetul Valcea, in partea central-sudica a Romaniei, in zona Subcarpatilor Valcii. Salina Ocnele Mari a fost de curand amenajata pentru vizitare, pentru turistii care doresc sa cunoasca un loc deosebit. Zona de vizitare este amenajata la 225 de metri fata de nivelul marii se intinde pe o suprafata de 10.000 de metri patrati.
Statiunea Băile Olăneşti se află la 18 km NV de Rm.Vâlcea, reşedinţa judeţului. Este străbătută de valea râului Olăneşti deschisă înspre sud şi închisă înspre nord, ceea ce determină pătrunderea razelor solare toată ziua. Este aşezat la o altitudine de 450 m.
Statiunea Baile Olanesti este una dintre putinele localitati din tara care intruneste in chip armonios doi factori naturali de cura: factorul climatic si topoclimatic local, si factorul hidromineral constituit din apele minerale.
Din vremuri stravechi Valcea a fost rascrucea. Locul unde drumurile se intalnesc, obiceiurile se contopesc si oamenii se regasesc. De aici nu putea sa lipseasca drumul romanesc aflat cel mai aproape de inaltul cerului, Transalpina.
Atingand altitudinea maxima in Pasul Urdele, 2145m este legatura intre Transilvania si Oltenia de pe vremea in care legiunile romane se razboiau cu dacii. Legenda locului spune ca Transalpina are sufletul muntenilor care au pus in el esenta lor, batatorindu-l cu migala, pentru ca, la sfarsit, sa fie ca ei: falnica si demna.
Pe aceasta temelie Transalpina a fost consolidata în perioada interbelică şi dată în folosinţă în 1938 de regele Carol al II-lea, de aici s-a ales cu pseudonimul de “Drumul Regelui”.
Din grupa estica a Carpatilor Meridionali, cuprinsa intre Dambovita si Olt, in partea de sud a muntilor Fagaras, izolate de acestia prin culoarul depresionar al tarii Lovistei, se inalta masivele Coziei, Fruntii si Ghitu, dintre care Cozia se impune ca cel mai interesant si caracteristic sub raport geologic, geografic si turistic.
Inconjurat aproape din toate partile de zone joase, masivul Cozia beneficiaza de o retea de drumuri aproape inelara, care leaga toate localitatile de acees in masiv, catre care se poate ajunge cu trenul sau cu mijloace auto. Cai ferate: majoritatea folosesc calea ferata Piatra Olt-Podu Olt-linia 201; in acest sens se recomanda urmatoarele puncte: Calimanesti, unde, din spatele garii exista autobuze care ajung la Jiblea, Caciulata, Cozia, Pausa; statia Turnu; statia Lotru; halta Cornet; statia Caineni.
Partia de schi se afla pe domeniu schiabil Voineasa, in nord-vestul judetului Valcea. Distanta de la Voineasa pana la Ski Resort Transalpina este de aproximativ 34 Km.
Orasul Calimanesti este situat in partea central-sudica a Romaniei, pe malul drept al Oltului, in Depresiunea subcarpatica Jiblea-Calimanesti, la altitudinea de 260-280 m, 18 km distanta de municipiul Ramnicu Valcea (sediul administrativ al Judetului Valcea), cu o populatie de 8.633 locuitori. Impreuna cu statiunea Caciulata, acesta alcatuieste statiunea Calimanesti-Caciulata, statiune deschisa in tot cursul anului.
Lacul Vidra este un lac de acumulare. Lac antropic fondat in 1972 are un volum 340 mil. m3, suprafata 940 ha, lungime 9 km. Lacul este inconjurat de paduri de molid.
Barajul Vidra este amplasat pe raul Lotru, in cheile Vidra, la 30 km amonte de statiunea Voineasa. Reprezinta principala amenajare din cadrul schemei de amenajare a raului Lotru.
Este o statiune de odihna si tratament de importanta nationala, deschisa in toate anotimpurile, situata in partea centrala sudica a Romaniei, la capatul sudic al muntilor Lotru (Carpatii Meridionali), pe valea raului Lotru, la o altitudine de 600-800 m, la 60 km NV de municipiul Ramnicu-Valcea (resedinta judetului Valcea) de care este legata printr-un drum modernizat.
Statiunea este inconjurata de paduri de brad, molid si fag si ofera in orice anotimp o atmosfera de liniste si deconectare.
Situata la o altitudine de 650m, avand ierni blande lipsite de curenti si vanturi cu un aer puternic ozonat, este un loc tocmai potrivit pentru pescuit de pastravi in raurile Lotrului.
Muzeul Satului Vâlcean este un muzeu etnografic în aer liber construit pe o suprafață de 8 hectare, deschis în anul 1974 în comuna Bujoreni, Vâlcea.
Înființat în 1969 și deschis publicului în 1974, muzeul se află la granița municipiului Râmnicu Vâlcea și comună. Pe o suprafață de 8 hectare, satul-muzeu (care cuprinde aproape 80 de construcții arhitecturale și în jur de 12000 de piese muzeistice) reconstituie imaginea funcțională a unei așezări rurale tradiționale, cu toate instituțiile sale social-culturale.